Заказана 6. седница СО Варварин на којој ће бити разматрано 11 тачака

Седница Скупштине општине Варварин заказана је за 09. новембар 2016. године и на дневном реду биће само 11 тачака. Као најбитнија тачка биће усвајање и разматрање деветомесечног пословања Скупштине у овој години, а биће донета и Одлука о формирању Општинске изборне комисије, која ће бити прилагођена новом броју одборника у варваринској Скупштини. Одборници ће на овој седници гласати и о избору чланова комисија и Школских одбора, каже председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић.

Скупштина ће донети и Одлуку о Месним заједницама, пошто предстоје избори за Савете Месних заједница. “На основу Статута СО Варварин и на основу закона, ми смо у обавези да након 6 месеци од конституисања Скупштине закажемо изборе за чланове Савета МЗ. Одлука ће бити донета на овој седници, док ће избори за Савете МЗ бити расписани почетком децембра, а највероватније ће бити одржани у јануару 2017. године” најављује Станојевић и додаје да ће се на овој седници разговарати и о налажењу начина за превазилажење проблема у ЈКП “Путеви” Варварин

Говорећи о изборима за Савете МЗ, Станојевић каже да је општинско руководство сматрало да је неопходно да неке нејасноће из постојеће Одлуке буду отклоњене и појашњене како не би било никаквих дилема, ни око начина кандидовања, ни о правима чланова Савета, а ни о органима који ће бити задужени за спровођење тих избора.

Када је реч о планираној подели стипендија ученицима, постоје предвиђена средства у буџету за стипендирање најбољих студената, пошто студенти који су стекли право да упишу другу, трећу, четврту или пету годину студија имали су и октобарски рок и могућност да стекну право да користе та средства намењена из буџета. Станојевић најављује да ће Конкурс за стипендирање студената бити највероватније расписан средином новембра и трајаће 15 дана, и позива све заинтересоване да се ближе информишу преко сајта општине Варварин, а ближе информације могу добити и у згради општине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1350

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 19. мај Доњи Катун; 20. мај Бачина; 21. мај Бошњане; 24. мај Доњи Крчин; 25. мај Обреж; 26. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x