Здравствена акција “Селу у походе” у Маскару

Црвени крст Варварин, Дом здравља “Др Властимир Годић” и Месна заједница Маскаре организовали су у овом насељеном месту здравствену акцију “Селу у походе” чији је циљ обављање здравствених прегледа грађана који у свом месту немају лекара.

Секретар варваринског Црвеног крста, Ружица Живановић објашњава да је, поред акције здравствених прегледа становништва, организовано и додељивање помоћи у животним намирницама социјално угроженим лицима, док су лекар опште праксе и патронажна сестра обишли већи број старих лица којима је организован преглед у кући.

Здравствену екипу и представнике Црвеног крста обишао је и председник општине Варварин Војкан Павић који је, приметивши да влада велико интересовање за здравствене акције у местима које немају здравствену амбуланту, поручио да је потребно овакве акције и чешће организовати.

Он је истакао да би, имајући у виду да је велики број становника без оверене здравствене књижице, требало можда и више пута месечно организовати акције здравствених превентивних прегледа по нашим селима како би и ти људи могли, поред прегледа, да провере и крвни притисак и ниво шећера у крви.

Поред здравствене акције, овом приликом је обележен и Светски дан борбе против туберкулозе који се ове године обележава под слоганом “Обрати пажњу на туберкулозу”.

“У сарадњи са медицинском службом пружали смо грађанима вредне информације о туберкулози и о начинима превенције и раног лечења ове болести зато што је туберкулоза болест данашњице која проузрокује смрт скоро милион људи у свету”, упозорава Ружица Живановић додавши да је међу корисницима Народне кухиње урађена анкета о туберкулози.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x