08. март у Општинској управи Варварин

Председник Општине Варварин Војкан Павић и председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић честитали су дамама запосленим у Општинској управи 8. март, Међународни дан жена и поклонили им цвеће уз жеље да овај дан проведу у “лепом расположењу и да сваки наредни буду окружене љубављу, поштовањем и пажњом”.

Ова акција је мали знак пажње како би се показало колико жена, као ослонац породице, значи целокупном друштву и  да својим радом, залагањем и резултатима које постиже, потврђује да жене могу и знају да обаве и најсложеније задатке подједнако добро као и мушкарци и да буду исто тако одговорне и успешне, али да такође морају бити и поштоване и недискриминисане током целе године.

У току дана и председник Савета Месне заједнице Суваја Драгољуб Костић искористио је прилику да свим дамама запосленим у Општинској управи честита њихов дан и том приликом им је на дар дао цвеће.

Подсетимо, Међународни дан жена настао је као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Као Међународни дан жена – 8. март, прихваћен је 1917. године, а прва прослава овог дана у Србији одржана је 1914. године. Уједињене нације су од 1975. године, коју су прогласиле за Међународну годину жена, службено почеле да обележавају Међународни дан жена.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x