09. маја акције добровољног давања крви у Залоговцу и Средњој школи Варварин

Поводом “Недеље Црвеног крста” за среду, 09. мај 2018. године, у Средњој школи Варварин и у просторијама здравствене амбуланте у Залоговцу, биће одржане две акције добровољног давања крви.

Како нам је речено у варваринском Црвеном крсту Завод за трансфузију крви из Ниша, у сарадњи са Црвеним крстом и Средњом школом Варварин, одржаће у згради Средње школе, у временском периоду од 11 до 13 часова, акцију добровољног давања крви.

Друга акција биће одржана истог дана у просторијама здравствене амбуланте у Залоговцу, од 09:00 до 13:30 часова, у организацији Црвеног крста Варварин, Службе за трансфузију Опште болнице у Крушевцу и Месне заједнице Залоговац.

Критеријуми за добровољно давање крви нису високи, потребно је да особа има од 18 до 65 година, да се добро осећа, да задовољава граничне вредности хемоглобина и има више од 50 килограма. Пре давања крви препоручује се лагани доручак.

Добровољно давање крви са циљем спашавања људских живота је хуман чин и заснива се на принципима добровољности, анонимности, неплаћености и солидарности.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x