12. Сајам пољопривреде и 3. Републичка изложба говеда сименталске расе у суботу у Крушевцу

Већ традиционално првог викенда у октобру, у Крушевцу ће бити одржан 12. Сајам пољопривреде, највећи и најзначајнији агробизнис догађај у овом делу Србије, у склопу којег ће бити одржана и 3. Републичка изложба говеда сименталске расе, најављује помоћник градоначелнице Крушевца задужен за пољопривреду Марко Милојевић.

Он оцењује да ће, по квалитету и броју грла која ће ове године учествовати на 3. Републичкој изложби, Сајам и изложба бити одржани на највећем могућем нивоу нагласивши да је по квалитету грла превазиђен и Новосадски сајам.

“Што се тиче сточарског дела Сајма, по квалитету смо сигурно превазишли Новосадски сајам, очекујемо 120 грла крупне стоке и негде око 200 грла коза и оваца, док је град Крушевац је обезбедио бројне награде за учеснике”, наводи Милојевић.

Учешће на овогодишњем Сајму пољопривреде у Крушевцу најавило је преко 100 излагача, произвођача сточне хране, пољопривредне механизације и опреме, баштенске опреме, алата, средстава за заштиту и прихрану биља, као и осигуравајуће куће и банке.

На сајамском делу биће организована и изложба пољопривредних производа, домаће радиности, ускрасног биља, меда, вина и ракије, одржаће се и такмичење за најукуснији котлић, најлепши славски колач, као и најлепше српско традиционално јело.

12. Сајам пољопривреде и 3. Републичка изложба говеда сименталске расе биће одржани на Сточној пијаци у Крушевцу, у суботу 05. октобра.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x