У Крушевцу одржан 9. Пољопривредни сајам

У организацији Буџетског фонда за подстицање развоја пољопривреде и Службе за пољопривреду Града Крушевца, као и Пољопривредно-саветодавне и стручне службе Крушевац, данас је одржан 9. Пољопривредни сајам који је обишао и министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић.

Овај сајам по активностима, пословности и излагачкој понуди има карактер најзначајнијег агро бизнис догађаја у региону, кажу организатори и додају да вишегодишња традиција и све већи број излагача дају подстрек, да на основу позитивног искуства организовања и одржавања изложби и манифестација, учине овај Сајам још бољим.

“Буџетски фонд за развој пољопривреде, заједно са ресорним министарством и у договору са локалним Удружењима спроводи низ мера, тако да се надам да смо данас имали прилике да видимо ефекте свега тога” каже помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић истакавши да је циљ оваквих скупова размена искустава и контаката да би се пољопривредници што лакше повезали.

Mинистар пољопривреде  и заштите животне средине Бранислав Недимовић, обишавши Сајам и поздравивши присутне, поручио је да му је задовољство што је на овом сајму и што посетиоци могу видети оно најбоље што имамо. Министар Недимовић је нагласио важност сточарства и говедарства у нашој земљи, као и напоре које држава улаже за заштиту овог сектора, посебно у области квалитета и безбедности хране. “Посебна пажња ће се посветити прописима о регулисању тржишта и како интервенисати у кризним ситуацијама” додао је министар.

На сајму се представило 102 излагача из области домаће радиности, хортикултурног биља, воћно лозног садног материјала, меда, вина, произвођачи сточне хране, средстава за прихрану, заштиту биља, семенске робе, баштенске опреме, алата, пољопривредне механизације и опреме, осигуравајуће куће и банке, а представиле су и општине, Кнић, Трстеник, Брус и Рековац. Ради очувања традиције и са циљем да се сачувају од заборава стари кулинарски рецепти, одржана је и изложба јела припремљених на старинске начине.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У оквиру 9. Пољопривредног сајма одржана је и 16. Регионална сточарска изложба, иначе уписана у Међународни календар сточарских изложби, за коју је било пријављено 62 грла у говедарству, 140 у овчарству и 60 у козарству.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић се захвалио излагачима и организаторима, а посебно министру Недимовићу који је најавио мере које се тичу ратарства, воћарства и сточарства којима ће се изнаћи права решења уз сугестије произвођача, а затим су министар и градоначелник уручили награду шампионском грлу Сајма, власника Славољуба Ћирића из Бивоља (Крушевац).

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x