17. Међуокружна смотра фолклорних ансамбала 20. августа у Орашју

Због поплава које су задесиле општину Варварин током јуна месеца, одложена је 17. Међуокружна смотра фолклорних ансамбала, након тога заказан је и нови датум одржавања ове традиционалне манифестације која у Орашју окупи љубитеље фолклора и традиције, па ће тако на летњој позорници у овом подјухорском селу смотра бити одржана у недељу, 20. августа, са почетком од 18 часова.

На овогодишњем сабору фолклора представиће се девет фолклорних ансамбала из Расинског, Рашког, Моравичког, Шумадијског, Поморавског и Нишавског округа, а оно што је новина то је и да ће овој манифестацији претходити и гастрономско – туристичка манифестација “Орашка црепуља”, такмичење у припремању специјалитета у црепуљи и испод сача, са почетком од 10:00 часова.

Међуокружна смотра фолклорних ансамбала је традиционална манифестација која је у протеклих 19 година окупила преко 5.000 учесника. Ове године на летњој позорници у Орашју своје умеће представиће КУД-ови “Вук Караџић” из Орашја, “Дукати” из Крагујевца, “ФРА” из Чачка, “Моравац” из Дубоке (Јагодина), “Моравац” из Горњег Видова (Параћин), “Видовдански вез” из Смиловца (Ражањ), “Бошко Југовић” из Бошњана, “Дејан Милетић” из Бачине и “Лазарица” из Крушевца.

Организатори 17. Међуокружне смотре фолклорних ансамбала су КУД “Вук Караџић” и Месна заједница Орашје, под покровитељством Општине Варварин.

1 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x