Фестивал народне песме, игре и народног стваралаштва и ове године одржан у Орашју

На летњој позорници испред Дома културе у Орашју одржана је традиционална, 17. по реду Међуокружна смотра фолклорних ансамбала Расинског, Рашког, Моравичког, Шумадијског, Поморавског и Нишавског округа која је отпочела дефилеом учесника који су у народним ношњама прошетали од школе до летње позорнице, а затим одиграли и заједничко коло.

Фестивал народне песме, игре и народног стваралаштва окупио је девет културно – уметничких друштава из централне и јужне Србије, а ове године на летњој позорници у Орашју представили су се КУД-ови “Вук Караџић” из Орашја, “Дукати” из Крагујевца, “ФРА” из Чачка, “Моравац” из Дубоке (Јагодина), “Моравац” из Горњег Видова (Параћин), “Видовдански вез” из Смиловца (Ражањ), “Бошко Југовић” из Бошњана, “Дејан Милетић” из Бачине и “Лазарица” из Крушевца.

Организатори 17. Међуокружне смотре фолклорних ансамбала били су КУД “Вук Караџић” и Месна заједница Орашје, а покровитељ Општина Варварин. 17. Међуокружној смотри фолклорних ансамбала у Орашју присуствовали су заменик председнице општине Дејан Милановић и заменица председника Скупштине Данијела Мишковић.

3 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x