63. Такмичење певача аматера “На извору крај киселе воде” 26. марта

У Дому културе у Орашју, у суботу 26. марта текуће године, одржаће се једна од најстаријих манифестација у општини Варварин и Расинском округу, традиционално 63. такмичење певача аматера “На извору крај киселе воде”.

Такмичење певача аматера “На извору крај киселе воде” први пут је организовано далеке 1958. године и до данас је пред публиком наступило преко 1.000 певача аматера, као и бројни оркестри. Ова манифестација прошле године, због пандемије корона вируса, није одржана, али са бољом епидемиолошком ситуацијом, створили су се услови да се крене са организацијом културних дешавања.

Према најави организатора програм је заказан за суботу, 26. март 2022. године, са почетком од 20 часова, аудиција ће бити одржана истог дана у 18 часова, док ће све такмичаре пратити оркестар Далибора Ђукића.

За прва три места обезбеђене су новчане награде, а у програму учествује и КУД “Вук Караџић” из Орашја. Организатори 63. манифестације “На извору крај киселе воде” су Месна заједница Орашје и КУД “Вук Караџић” из Орашја, под покровитељством општине Варварин.

4 4 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x