Кристина Дамњановић победница 63. Такмичења “На извору крај киселе воде”

Протеклог викенда у Дому културе у Орашју одржана је традиционална, 63. по реду манифестација “На извору крај киселе воде”, такмичење певача аматера које је по први пут у овом подјухорском селу организовано далеке 1958. године.

Манифестацију је отворио заменик председнице општине Дејан Милановић поздравивши све окупљене и пожелевши да ово такмичење траје још много година и да се што више пажње посвећује неговању традиције и народног стваралаштва.

“Ово је једна од најстаријих манифестација у нашем крају и драго ми је да Орашје то цени и негује добру песму и добру игру. Седамдесет година постојања КУД-а “Вук Караџић” је за сваку похвалу. Желим вам добро здравље и да уживате у доброј песми”, поручио је Милановић.

Ове године учествовало је 10 певача аматера, прво место освојила је Кристина Дамњановић из Крушевца, која се публици у препуној сали Дома културе представила песмом Усније Реџепове “Само песма зна”. Друго место је припало Стефану Васићу из Трстеника, а трећа је била Александра Костић из Шаврана.

Победница овогодишњег такмичења “На извору крај киселе воде” Кристина Дамњановић се певањем бави од своје пете године, до сада је наступала на разним манифестацијама оваквог типа, а у Орашју је већ освајала награде ранијих година.

“Мени је најважније учествовати, победа је стварно најмање битна и мени је најбитније дружење на оваквим манифестацијама”, рекла нам је победница након такмичења.

У ревијалном делу програма наступили су чланови КУД-а “Вук Караџић”, естрадни уметник из Крушевца Борко Миленковић Боки и познати хармоникаш Милан Кута Јовановић, а све такмичаре пратио је оркестар Далибора Ђукића.

Чланови жирија су били Славољуб Живадиновић, мр Александар Васић и Борко Миленковић Боки, а наступили су и млади хармоникаши, Младен Милошевић из Глобара и Николина Ђукић из Горњег Катуна.

За прва три места обезбеђене су новчане награде, а организатори 63. манифестације “На извору крај киселе воде” били су Месна заједница Орашје и КУД “Вук Караџић” из Орашја, под покровитељством општине Варварин.

63. такмичењу певача аматера у Орашју присуствовали су и председник Скупштине општине Варварин Војкан Павић, заменица председника Скупштине Јелена Весић, помоћник председнице општине Александар Марковић, делегације Месних заједница Село Варварин и братске Месне заједнице Дуго Поље из Републике Српске.

5 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x