Научни симпозијум “Шећерна болест – увек актуелна тема” у Бања Луци

Специјална болница “Меркур” представила се у Кристалној Сали хотела “Босна” у Бања Луци где је био отворен научни симпозијум “Шећерна болест – увек актуелна тема” у организацији Медицинског факултета из Бања Луке, Специјалне болнице “Меркур” из Врњачке Бање и медијске куће “Medici.com” из Бања Луке.

Симпозијум је одржан у оквиру манифестације “Дани Меркура у Републици Српској” током које су, поред поменутог симпозијума, организовани и састанци у Министарству туризма и Министарству здравља, а завршиће се округлим столом на тему “Перспективе развоја медицинског туризма у бањама Републике Србије и Републике Српске” у организацији Министарства туризма Републике Српске.

Научни симпозијум “Шећерна болест – увек актуелна тема”, као део активности “Меркура” у Бања Луци, има за циљ да се дијабетес сагледа на један мултидисциплинаран и свеобухватан начин, као и презентовање најновијих трендова када је терапије ове болести у питању. Овај скуп окупио је лекаре у циљу едукације и стицања нових сазнања из дијабетологије, са перспективом њихове имплементације у пракси.

Тим лекара Специјалне болнице “Меркур”, као Националног едукационог центра за дијабетес у Србији и водеће установе када је ова болест у питању, био је укључен у предавања на теме едукације, превенције и терапије дијабетеса заједно са еминентним стручњацима из области дијабетологије Републике Српске, сазнајемо од Бојане Бељић, мастера инжињера организационих наука, ПР и референта маркетинга у СБ “Меркур” у Врњачкој Бањи.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x