Демонстрирана услуга еЗУП-а у Услужном центру општине Врњачка Бања

Приликом посете Министарке државне управе и локалне самоуправе и предложене мандатарке за састав нове Владе Републике Србије Ане Брнабић врњачкој општини, у кабинету председника општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића одржан је састанак општинског руководства на коме се разговарало о досадашњим активностима локалне самоуправе.

После састанка у Услужном центру Врњачка Бања демонстрирана је услуга еЗУП-а која повезује шест највећих база података у Србији, матичне књиге, базе МУП-а, Пореске управе, Фонда ПИО, Националне службе за запошљавање и Централног регистра обавезног социјалног осигурања.

У Врњачкој Бањи је ово други по реду имплементиран систем којим је омогућено да држава буде сервис грађана. Запосленима у јавној управи овај систем омогућава брзо и једноставно приступање подацима који су им потребни за одлучивање у управним поступцима које воде, а грађанима брзо и ефикасно остваривање њихових права, рекла је тим поводом Ана Брнабић.

Она је позвала остале локалне самоуправе да покрену своје системе и што пре се укључе у информациони систем еЗУП-а, како би почела ефикасна примена и размена подтака по службеној дужности и омогућили грађанима велике уштеде у новцу и проведеном времену пред шалтерима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x