Национални симпозијум у СБ “Меркур”

У конгресној сали зграде Термоминерланог купатила у Врњачкој Бањи, свечано је отворен Национални симпозијум “Шећерна болест – увек актуелна тема”, у организацији Специјалне болнице “Меркур”. У име домаћина, свих запослених и менаџмента, на самом почетку скуп је поздравила др Данијела Карамарковић речима да “Меркур” ове године слави важан јубилеј, 70 година од оснивања установе.

“Те давне 1947. године почели смо као привредно предузеће и до данашњих дана израсли у модерну и савремену Специјалну болницу. Значајна ставка по којој се разликујемо од осталих РХ центара јесте лечење шечерне болести. Наиме, од 1976. године у “Меркуру” постоји ендокринолошко одељење за оболеле од шечерне болести, а кроз све ове године посебну пажњу смо придавали усавршавању медицинског кадра и створили један велики мултидисциплинарни тим лекара, сестара, терапеута, који су и снага ове установе”, подсетила је др Карамарковић и додала да је СБ “Меркур” захваљујући томе 2008. године од стране Фонда препознат као установа која може да буде центар за едукацију оболелих од шећерне болести, а у циљу превенције компликација.

“Сви пацијенти који су старији од 18-те године и на инсулинској су терапији могу једном у 4 године, 10 дана, о трошки Фонда да буду код нас у програму едукације. Због свега наведеног данас смо баш овде у “Меркуру” на симпозијуму о шећерној болести и баш у овој години јубилеја”, рекла је др Данијела Карамарковић изразивши наду да ће овакви скупови постати традиција у “Меркуру”.

Током два дана трајања симпозијума еминентни стручњаци из области дијабетологије одржаће предавања која истичу најновија сазнања о дијабетесу. Циљ скупа је да се дијабетес као обољење сагледа на један мултисцилинаран и свеобухватан начин, као и презентовање најновијих трендова када је терапија ове болести у питању.

На скупу ће се као главни предавач појавити академик проф. др Небојша М. Лалић, декан Медицинског факултета у Београду и председник Републичке комисије за дијабетес, који ће говорити на тему “Савремена терапија у шећерној болести”.

Тим лекара “Меркура”, као део Националног едукационог центра за дијабетес и водеће установе када је ова болест у питању, биће укључен у предавања на теме едукације, превенције и терапије дијабетеса. Одржавање Националног симпозијума подржали су Novonordisk, Sanofi, Swiss Nature, Adoc, Roche.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x