Пријава деце у вртић електронским путем преко портала еВртић

Становници општине Варварин од 24. априла на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у Предшколску установу “Наша радост”, обавестила нас је директорка ове установе Драгана Савић и навела да ће се захтеви за упис подносити електронским путем на сајту еУправе.

“Предшколска установа “Наша радост” у Варварину ради и у периоду када је на снази ванредно стање и општа забрана боравка деце у вртићима. Ми као чланови колектива и руководећа лица, свако у свом домену посла, радимо и упис који је тренутно актуелан, који је кренуо 24. априла и траје до краја маја, а који ће моћи да се обави електронским путем где ће родитељи моћи да конкуришу, без обзира да ли за матичну установу или за подручне групе на целој територији општине Варварин”, објашњава директорка Савић.

Пријава путем апликације еВртић је већ заживела и спроводи се у предшколским установама широм Републике Србије. Директорка Драгана Савић наводи да ће родитељи моћи електронским путем да преузму захтев, односно линк и доставе заједно са додатном документацијом на имејл адресу nasaradost@gmail.com, а за детаљније информације родитељи се могу обратити ПУ “Наша радост”.

Она наводи да ће предшколска установа у Варварину бити толерантна и узеће у обзир и кориснике и родитеље који нису у могућности да реагују на време и да се снађу, тако да ће за родитеље, поред могућности уписа путем апликације еВртић, бити понуђена и могућност контакта телефоном путем броја 037/788-346 где ће моћи од васпитача или од особља да добију конкретне информације, али биће могућ и долазак до улазних врата у вртић где ће преузети захтев који ће попунити ван објекта и убацити у место које ће за то бити намењено.

“Електронска пријава ранијих година није била актуелна, тако да је ово добра прилика и тренутно једини могући начин да се родитељи укључе и обаве пријаву детета у предшколску установу електронским путем. Та пријава траје веома брзо и врло брзо се завршава, а након тога ће установа вршити завођење захтева и правити своје групе у наредном периоду”, каже директорка “Наше радости” Драгана Савић.

Апликација еВртић

Упутство за родитеље

Захтев за пријем детета у предшколску установу

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x