Обележен месец безбедности деце у саобраћају

Црвени крст Варварин, у сарадњи са основним школама са територије општине Варварин, Предшколском установим “Наша радост”, Саобраћајном полицијом ПС Варварин и Патронажном службом Дома здравља “Др Властимир Годић” и ове године обележио је Месец безбедности деце у саобраћају разним активностима.

“У овој акцији су учествовали су ученици ОШ “Свети Сава” из Бачине, као и малишани из Предшколске установе “Наша радост”. Са саобраћајном полицијом организован је прелазак улице деце на пешачком прелазу у близини школе, као и заустављање возача и провера знања возаче у познавању саобраћајних прописа и знакова. Уколико су возачи поступали исправно и одговарали тачно на постављена питања добијали су бомбону, а ако нису одговарали тачно или су прекршили неки саобраћајни пропис, добијали би парче лимуна који су морали да поједу на лицу места”, наводи секретар варваринског Црвеног крста Ружица Живановић.

Она наглашава да је основни циљ ових активности безбедно учешће деце у саобраћају, односно промоција адекватног понашања свих учесника у саобраћају, како деце тако и возача. На тај начин доприноси се смањењу броја повређених и страдалих особа у саобраћају, а ученицима првог разреда је подељен промотивно-едукативни материјал и распореди часова са саветима о понашању у саобраћају.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x