Напредак одиграо последњу контролну утакмицу у Анталији, после три победе – реми

У последњој контролној утакмици у Анталији, у Турској, Напредак је против Актобеа одиграо нерешено – 0:0. Ипак, збирно гледано, на овим припремама је остварио позитиван биланс – на четири утакмице постигао је четири гола, а мрежа Чарапана је била нетакнута свих 360 минута.

Актобе је вицешампион Казахстана, ривал са највећим рејтингом и, као такав, биран је за генералну пробу пред пролећну сезону. Тренер Душан Ђорђевић је од старта на терен послао следећи састав: Петрић, С. Јовановић, Мршић, Ђековић, Вукајловић, Путинчанин, Ђ.Јовановић, Станковић, Кнежевић, Роснуп, Шарић. У другом полувремену играли су и: Крстић, Љубомирац, Керкез, Чечарић, Бастајић, Савић, Пантић, Зоговић, Пријовић и Лабан.

Према речима Сање Милутиновић, ПР Напретка, Казахстанци су били изузетно агресивни и офанзивни, долазили су у завршницу редовно са четворицом играча, али први је покушао да запрети Шарић.

“У петом минуту, из слободног ударца, погодили су само живи зид. Само минут касније, гужва пред нашим голом. Луцидни Самородов је центрирао, Козлов главом пребацио лопту на другу стативу, али успели су наши дефанзивци да отклоне опасност. Опробао је у 10. минуту Станковић шут са дистанце, није био прецизан, а пет минута касније узвратио Бразилац Елдер, након убацивања са стране пробао је атрактивно маказицама преко главе, али лопта је отишла изнад гола. Самородов је у 25. минуту са ивице казненог простора био за мало непрецизан, а на првом озбиљном искушењу нашао се голман Петрић у 31. минуту. Добио је Елдер лопту у простор, изашао сам пред нашег голмана, који му је ушао у шут и заштитио своју мрежу”, реферише госпођа Милутиновић.

У 39. минуту оборен је Шарић на ивици казненог простора, који је поново био извођач слободног ударца, епилог – статива. Уследила је, затим, офанзива Казахстанаца, опет је Самородов био опасан, а Петрић сигуран на голу Крушевљана, избацио је лопту у корнер.

У првој половини другог полувремена Напредак је диктирао темпо и био ближи голу Покатилова. Кнежевић је у 48. минуту непрецизно шутирао, у 53. Роснуп је упутио добар ударац на гол противника, али је голман Казахстанаца био сигуран на свом месту. Уследила је лепа акција Напретка и Шарићева асистенција, али је Крстић шутирао изнад пречке. На супротној страни Хуго је у 63. минуту лоше шурирао из солидне позиције и промашио, а само два минута касније Самородов је покушао да савлада резервног голмана Напретка – Савића, који се опет прославио.

Напредак је и даље желео победу. После дуплих пасева Бастајића и Шарића у 76. минуту, изборен је само корнер. Најбољу шансу да стигну до гола и четврте победе у низу Напретковци су имали у 80. минуту: Шарић је одлично продро, набацио лопту Вукајловићу, који је утрчао у шеснаестерац, али није био убојит и Покатилов је успео да одбрани гол и сачува реми за свој тим.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x