У првој утакмици на припремама у Анталији Напредак победио мађарског прволигаша, екипу Тисакечкеа

Напредак је завршио прву фазу зимских припрема у Крушевцу, а затим је експедиција Чарапана отпутовала за Анталију, у Турској, где ће се у наредне две недеље припремати за наставак шампионата. Екипа је смештена у велелепном “Иц” хотелу у Белеку, који има своје терене, на којима је настављен жесток рад, са два тренинга дневно.

Тренер Душан Ђорђевић је повео 26 играча: Николу Петрића, Владимира Савића, Бранка Николића (голмани), Дејана Керкеза, Небојшу Бастајића, Бојана Матића, Владимира Пријовића, Ђорђа Јовановића, Николу Станковића, Николу Кнежевића, Јована Зоговића, Марка Оливера Роснупа, Марка Путинчанина, Стефана Јовановића, Немању Крстића, Бојана Чечарића, Марка Пантића, Марка Шарића, Луку Лабана, Немању Ђековића, Николу Вукајловића, Клемена Болху, Јосипа Пројића, Огњена Мршића, Уроша Љубомирца и Марка Бојовића.

Против мађарског прволигаша Тисакечкеа, у првој утакмици у Анталији, тренер Ђорђевић је изабрао следећи тим: Петрић, С. Јовановић, Ђековић, Болха, Пријовић, Пантић, Станковић, Бастајић, Роснуп, Ђ. Јовановић и Матић.

Према речима Сање Милутиновић, ПР Напретка, Чарапани су кренули офанзивно од старта, приморали ривала да се брани, а у грчевитој борби да отерају Крушевљане што даље од свог гола, Мађари нису бирали средства и често су правили грубе фаулове…

“Прва шанса виђена је већ у седмом минуту: Бастајић је лепо пребацио лопту на другу стативу, где је дочекао Роснуп, али успео је да га осујети голман Антал и избаци лопту у корнер. Пет минута касније Ђорђе Јовановић је послао лопту у простор за Станковића, који је утрачавао, али на време је кренуо и чувар мађарске мреже и успео да је заштити. Пантић је паметно размишљао у 14. минуту, уследила је асистенција за Ђорђа Јовановића, кога су противнички дефанзивци у последњем тренутку стигли да заграде, па је лопта постала плен голмана мађарске екипе. Први пут противник је запретио у 17. минуту, после слободног ударца са 25 метара, али није тај шут представљао озбиљну претњу по Петрића. Лепо су наши фудбалери комбиновали три минута касније, уследила је асистенција Роснупа за Пантића, који је одлично скочио и упутио лопту главом под пречку, међутим, успео је да је извади голман Антал и скрене у корнер”, каже госпођа Милутиновић.

Смењивали су се напади пред голом Тисакечкеа, у 30. минуту после комбинације Пантић – Матић, виђен је нови ударац из угла, а потом је осујећен, највиши у скоку – Болха. Након трећег корнера, а све је изводио Роснуп, Ђековић је послао лопту поред гола. Још три пута у последњих 15 минута првог дела утакмица Крушевљани су претили. Прво је изблокиран ударац Ђорђа Јовановића, па је након корнера и новог покушаја Болхе, виђен још један Ђековића, али остала је нетакнута мађарска мрежа.

“У наставку, из прве поставе на терену су остали Стефан и Ђорђе Јовановић, а прикључили су им се: Савић, Мршић, Керкез, Вукајловић, Путинчанин, Лабан, Чечарић, Љубомирац и Шарић. Након три минута игре виђен је један од ретких опасних напада Тисакечкеа, који је могао да заврши поготком, али Геигер је из непосредне близине промашио цео гол… У 54. минуту смо узвратили, успешно су комбиновали Чечарић и Стефан Јовановић, уследило је пригравање Љубомирца, који је тукао, за мало поред гола. Пет минута касније, после скраћеног корнера, а извео га је Лабан, на правом месту нашао се Путинчанин, али није добро нанишанио. У 63. минуту на озбиљном искушењу је био наш голман Савић. Из слободног ударца са двадесетак метара силовито је тукао Еролеи, под пречку, али извио се Савић и променио лопти путању. У 69. минуту Зоговић је заменио Ђорђа Јовановића. Три минута касније стигли смо до вођства, пошто је Керкез оборен, а судија Биљдин моментално показао на белу тачку. Одговорност је преузео Шарић и био непогрешив – 1:0”, истиче Напреткова портпаролка.

Од 76. минута шансу је уместо Стефана Јовановића добио Бојовић, играч који је дошао на пробу, и само два минута касније уписао се у листу стрелаца за коначних 2:0. Поготку је претходила одлична асистенција Лабана, након прекида, а Бојовић је добро испратио лет лопте и главом је сместио у мрежу. Покушао је и Зоговић до краја да се упише у стрелце, после вештог продора, али није успео.

Уследиле су, ипак похвале са клупе… На терену данас није било Пројића, Крстића и Кнежевића – због здравствених проблема.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x