Акција бесплатних превентивних прегледа у недељу 26. маја у Дому здравља “Др Властимир Годић”

У недељу 26 маја, у Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину, биће организовани бесплатни превентивни прегледи. Од 8 до 17 часова интерниста ће вршити превентивне прегледе плућа, ТА и крвне слике, а од 13 до 17 часова РТГ плућа са извештајем радиолога. Грађани ће у лабораторији моћи да обаве дијагностику хормона штитасте жлезде и ПСА, а на педијатрији вршиће се прегледи предшколске и школске деце од стране педијатра, у термину од 8 до 17 часова, наводи директорка варваринског Дома здравља др Јасмина Ракић.

“Сви прегледи су битни, али мислим да је јако важно, што ће се у лабораторији радити поново хормони штитасте жлезде и тумор маркер за простату ПСА. Веома је битан и РТГ плућа за пацијенте преко 50 година, јер, нажалост, тумори плућа се откривају у завршном стадијуму са метастазама. Упуте зе РТГ плућа ће давати интерниста др Миливоје Петковић, који ће тог дана радити у Служби опште медицине. Педијатар ће прегледати децу са нарочитим акцентом на деформитете кичме, стопала”, објашњава др Јасмина Ракић.

Главни циљ ове акције, коју је покренуло Министарство здравља, је обухватити што већи број грађана, без заказивања, а посебно грађане без здравственог осигурања, јер су превенција и рано откривање болести један од водећих фактора за очување здравља становништва.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x