Акција добровољног давања крви 10. маја у Средњој школи Варварин

Завод за трансфузију крви Ниш и Средња школа Варварин у петак 10. маја, у временском периоду од 9 до 14 часова, организују акцију добровољног давања крви. Без обзира на број даваоца, ово је прилика да се дође до младих људи, јер будућност остаје на њима.

Уколико се не развије свест код младих о добровољном давалаштву, за десетак година неће бити добровољних давалаца крви, или ће их бити недовољно, због чега је потребно да се млади укључе у добровољно давалаштво и због тога су овакве акције веома важне, јер без њихове помоћи не постоји начин да се помогне угроженим пацијентима.

Завод за трансфузију крви Ниш мотивише младе људе на добровољно давање крви. Критеријуми за давање крви нису високи, потребно је да особа има од 18 до 65 година, да се добро осећа, да задовољава граничне вредности хемоглобина и има више од 50 килограма. Пре давања крви препоручује се лагани доручак.

Добровољно давање крви са циљем спашавања људских живота је хуман чин и заснива се на принципима добровољности, анонимности, неплаћености и солидарности. Будите хумани, спасите нечији живот!

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x