Компанија “Мебит” пример људске хуманости

Црвени крст Трстеник у сарадњи са компанијом “Мебит” у Лопашу и са Заводом за трансфузију крви из Ниша, организовали су успешну прву акцију добровољног давања крви у просторијама ове узорне компаније. Према речима Предрага Перовића из Црвеног крста Трстеник ова акција је била покушај да се уђе у неку од приватних фирми и пробуди интересовање запослених и руководства за организацију хуманих акција, што је дало изузетан резултат.

Акција је омогућила запосленима да због своје хуманости од компаније добију један слободан дан, али и да дају пример осталим приватним фирмама да се укључе у хумане акције. Директор компаније “Мебит” Младен Вучковић каже да је ова компанија са задовољством подржала акцију и оценила је као врло успешну и неопходну и да ће се организовати још акција у наредном периоду, јер “крв живот значи”. Са његовом изјавом слаже се и Бојана Перовић из ове компаније, а Невена Трмчић додаје да је ова прва акција у “Мебиту” дала изузетне резултате на п0љу хуманости.

Осим запослених у овој компанији, у акцији је учествовао и мањи број добровољних давалаца крви из других фирми, па је прикупљено 120 јединица крви. Било је 48 нових давалаца, али и 47 припадница лепшег пола, а ову хуману акцију похвалио је и др Алекса Митић из Завода за трансфузију крви Ниш, напоменувши да ће следећа акција овог типа бити спроведена у децембру месецу ове године. Очекује се да овим примером крену и друге приватне фирме на подручју трстеничке општине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x