Амбасадор Индонезије посетио Крушевац, постоје велики потенцијали за међусобну сарадњу

Његова екселенција амбасадор Републике Индонезије у Београду Мухамед Чандра посетио је Привредну комору Србије – Регионалну привредну комору Крушевац у којој је организован састанак са представницима локалних самоуправа и привредника Расинског округа.

“Циљ састанка је разговор о потанцијалима за сарадњу, будући да се не извози довољно робе и производа у Индонезију. Такође, разговарало се и о постигнутим резултатима на Трговинском сајму који је одржан у октобру у Индонезији. Представници локалних самоуправа представили су инвестиционе локације и потенцијале за улагање у Расински округ, као добро место за ширење бизниса за индонежанске компаније”, изјавила је директорка ПКС – РПК Крушевац Маја Марковић.

Према њеним речима, Србија и Индонезија имају традиционално добре односе засноване на везама из времена оснивања Покрета несврстаних земаља. Наша сарадња се и данас развија кроз различите политичко – економске односе. Када је реч о економији, постоје могућности за сарадњу у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, енергетике, грађевинарства, информационих технологија, хемијске, као и наменске индустрије.

Наши привредници су заинтересовани за увоз палминог уља, морских производа, кафе, какаа, каучука и намештаја, а са друге стране, наше компаније могу да понуде пољопривредно – прехрамбене производе, производе металопрерађивачке, електро и наменске индустрије.

Марковићева каже да, иако постоје традиционало добро односи, још увек је мали извоз из наше земље на ово велико тржиште и један од начина унапређења спољнотрговинске сарадње је да, уз подршку Амбасаде, пронађемо пут и производе које ћемо пласирати на ово тржиште.

Састанку у Крушевцу присуствовали су и председница Привременог органа града Крушевца Јасмина Палуровић, члан Привременог органа Града Крушевца Предраг Вукићевић, председница Привременог органа општине Ћићевац др Мирјана Кркић, начелник Градске управе Крушевац Весна Анђелић и члан Привременог органа општине Трстеник Дејан Раковац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x