Ана Брнабић отворила нову “Сомат” фабрику у Крушевцу

Премијер Србије Ана Брнабић боравила је у Крушевцу поводом свечаног отварања нове Сомат фабрике (у оквиру компаније “Хенкел”). Церемонији свечаног пуштања у рад претходио је сусрет са градоначелником Крушевца Јасмином Палуровић, председником Скупштине Живојином Милорадовићем и помоћником градоначелника Мирољубом Ћосићем. Са руководством Крушевца вођени су разговори о актуелној привредној ситуацији и активностима на унапређењу пословног амбијента.

Нова “Сомат” фабрика представља инвестицију вредну 20 милиона евра, захваљујући којој ће бити отворено 50 нових радних места. Користиће најсавременију технологију, која доноси потпуно нови производ на тржиште – “Сомат” таблете за машинско прање судова са растворљивом фолијом, а снабдеваће се 36 регионалних, европских и глобалних тржишта.

Нову “Сомат” фабрику свечано су отворили председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман, градоначелница Јасмина Палуровић, директор фабрике у Крушевцу Душан Антонијевић, као и представници компаније “Хенкел” на глобалном нивоу, глобални менаџер одрживог развоја, квалитета и дигиталне трансформације Волфганг Вебер и потпредседник сектора маркетинга за централну и источну Европу Михаел Чех.

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић изјавила је приликом свечаног пуштања у рад нове фабрике да је фабрика “Хенкел Србија” у Крушевцу, нова важна инвестиција за српску привреду.

“Влада Републике Србије посвећена је сталном унапређењу услова пословања у циљу убрзања економског раста и отварања нових радних места. Хенкел је у Србију инвестирао око 200 милиона евра од 2002.године, а вредност ове инвестиције у Крушевцу је 20 милиона евра. Нове инвестиције компанија које већ послују у Србији, представљају одличан сигнал да је Србија добро место за пословање, што даје перспективу и нашим грађанима, јер нове инвестиције значе нове послове и свеукупан раст. Јака економија значи јаку Србију”, истакла је Брнабић.

Она је додала и да је Крушевац пример локалне самоуправе као повољног окружења за пословање и да у прилог томе иде и чињеница да Хенкел управо ту проширује своју производњу. То је јасан индикатор и порука и за друге инвеститоре и компаније, којима је врло битно где ће отворити фабрику, али и остварити услове одрживог развоја.

“Проширење производње ове компаније у Крушевцу, прави је пример све интензивнијих економских односа између Немачке и Србије. Пословање немачких компанија у Србији са скоро 400 предузећа, преко 44 000 запослених и скоро 2 млрд.евра инвестиција  од 2000.године, веће је него икада. У циљу даљег подстицања тог тренда, радимо заједно са нашим српским партнерима на даљем побољшању амбијента у Србији, на пример кроз спровођење доследних реформи у области права. У томе ће Немачка снажно подржати Србију на њеном путу ка Европској унији”, рекао је у обраћању амбасадор Дитман.

Душан Антонијевић, директор фабрике у Крушевцу, додао је да “Хенкел успешно послује у Србији више од 15 година и да је до сада инвестирао више од 200 милиона евра у српско тржиште. Ова инвестиција још један је доказ стратешке улоге наше фабрике у Крушевцу и веома смо поносни што смо успели да отворимо нова радна места.”

Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић захвалила се на подршци председнику Владе Ани Брнабић, уз чију сарадњу је Крушевац достигао ниво каквим може као град да се похвали у Србији. Такође и “Хенкелу” као друштвено одговорној компанији која је до сада уложила неколико стотина хиљада евра у циљу помоћи локалној заједници кроз разне програме.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x