Анастасија Петровић из Бруса победница 64. Такмичења “На извору крај киселе воде”

Протеклог викенда у Орашју одржана је традиционална, 64. по реду манифестација “На извору крај киселе воде”, једна од најстаријих манифестација у Републици Србији која је у овом подјухорском селу први пут организована 1958. године.

У такмичарском делу програма наступило је 12 певача аматера, одлуком стручног жирија прва награда припала је Анастасији Петровић из Бруса, друга Немањи Павловићу из Лазаревца, а трећа Кристини Дамњановић из Крушевца. Такмичење је отворио заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић.

“Орашје, као доказани чувар традиције песме народне, али и игре и фолклора, прославило је 70 година постојања КУД-а прошле године, а видим да су ту и млађи нараштаји тако да Орашани не морају да брину за наредне године. Надам се да ће ови млади да доживе да овде где данас пише 64, да пише и 100, а вама желим да уживате у песми нашој народној”, поручио је Милановић.

Анастасија Петровић је чланица Културно – уметничког удружења “Копаоничка фрула” из Бруса и веома емотивно је реаговала на освојену прву награду у Орашју.

“Певањем се активно бавим око девет година и највише волим да певам етно и изворне песме. Учествовала сам на разним такмичењима, али нисам освајала баш пуно награда, али планирам да се и убудуће бавим певањем и да освајам још награда”, рекла нам је овогодишња победница, Анастасија Петровић.

У ревијалном делу програма наступио је познати хармоникаш, Милан Кута Јовановић, а организатори 64. такмичења певача аматера “На извору крај киселе воде” су Месна заједница Орашје, КУД “Вук Караџић” и Савет за културу општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x