Анђела Недељковић и Кристина Дамњановић победнице 62. Такмичења певача аматера у Орашју

“На извору крај киселе воде”, такмичење певача аматера које се од 1958. године непрекидно одржава у Орашју, одржано је по 62. пут. Ове године прву награду су поделиле две такмичарке, Анђела Недељковић из Плочника и Кристина Дамњановић из Крушевца, а према речима члана жирија, мр Есада Попаре, ово такмичење је једна од најуспелијих и најдуговечнијих манифестација оваквог типа у Републици Србији.

Истакавши да је пред жиријем био доста тежак задатак да између 10 вокалних солиста изабере најбоља три интерпретатора, мр Есад Попара је истакао да се жири сложио да прво место поделе Анђела Недељковић и Кристина Дамњановић, друго место освојила је Милена Ћирић из Бачине, а треће Радица Симијоновић из Маскара.

мр Есад Попара

“Од огромног значаја је ово што чини овдашње културно – уметничко друштво, људи који га воде, али и други из месне заједнице и општине Варварин зато што смо сведоци да се у целој земљи мало пажње посвећује народном стваралаштву, а ово је пример и другима како треба да своје народно стваралаштво, благо, сачувају и отргну од заборава и пренесу младим поколењима да и они негују ову врсту музике, слушају и, наравно, да се такмиче”, нагласио је Попара.

Кристина Дамњановић

Кристина Дамњановић ученица је Музичке школе “Стеван Христић” у Крушевцу и ово јој није први наступ пред публиком у Орашју, а учествовала је и на другим такмичењима оваквог карактера. Она се ове године представила песмом “Не дам ово мало душе”, Зорице Брунцлик.

“Веома ми је драго што сам се појавила и ове године у Орашју, конкуренција је била доста јака и драго ми је што са Анђелом делим прво место”, истакла је Кристина Дамњановић.

Анђела Недељковић

Прошлогодишња победница такмичења “На извору крај киселе воде” Анђела Недељковић и ове године је освојила прво место у Орашју и то песмом Александре Пријовић “Успомене”, а у изјави за наш портал је истакла да је добро што се овакве манифестације још увек одржавају зато што треба чувати и неговати праву народну музику.

“Није често да се народна музика и народне песме сада певају јер није толико популарно, али има нас који и даље певамо и чувамо народну песму”, рекла нам је Анђела Недељковић.

Милан Кута Јовановић

Анђела је такође ученица Музичке школе “Стеван Христић”, а певањем се бави од своје седме године, а присећа се и да јој је један од првих наступа био баш у Орашју, на овом такмичењу.

“Тада нисам освојила ни једну награду, али је то било једно добро искуство зато што је ово мало место, али може много тога да се научи јер треба да се стекне искуство и са сценом и са свим оним што доноси овај посао”, примећује овогодишња победница.

Милена Ћирић

У ревијалном делу програма наступили су чланови КУД-а “Вук Караџић”, као и чланови жирија, финалиста такмичења “Никад није касно” мр Есад Попара и познати хармоникаш Милан Кута Јовановић, а све такмичаре пратио је оркестар Бојана Јагодинца.

Радица Симијоновић

62. такмичењу певача аматера “На извору крај киселе воде” присуствовали су и председник општине Варварин Војкан Павић, председник Скупштине општине проф. Драгољуб Станојевић, његов заменик Братислав Ташић, помоћници председника општине Јелена Весић и Дејан Милановић, као и представници Општинске библиотеке Варварин и Удружења “Слатки осмех” из Јагодине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x