Антић обишао топлану у Крушевцу, завршетак радова до почетка грејне сезоне

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић и државни  секретар у овом министарству Зоран Предић данас су посетили Крушевац и том приликом одржали састанак са градоначелницом овог града Јасмином Палуровић, након чега су, заједно са бившим градоначелником Крушевца Братиславом Гашићем, обишли и ЈКП “Градска топлана”.

Приликом обиласка ЈКП “Градска топлана” градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић изразила је наду да ће радови на реконструкцији топлане бити завршени на време, како би Крушевац спремно дочекао грејну сезону.

“Оно што је најбитније то је да ћемо на почетку грејне сезоне имати два котла на гас и један на угаљ, а до краја године још један котао на угаљ и на тај начин ћемо заокружити потпуно потребе Крушевљана за топлотном енергијом у наредном периоду”, рекла је градоначелница Палуровић.

Нагласивши да Град Крушевац има веома добру сарадњу са Министарством рударства и енергетике, градоначелница Палуровић је подсетила да је град Крушевац недавно добио средства за унапређење енергетске ефикасности јавних објеката и то за ОШ “Драгомир Марковић” и здравствену станицу “Балшићева”.

Министар Александар Антић након обиласка радова у топлани истакао је да су они у складу са динамиком и очекивањима и рекао да ће до почетка грејне сезоне сви кључни радови који треба да обезбеде потпуно нормално снабдевање топлотном енергијом бите извршени.

“Пред нама ће бити једна грејна сезона у коју ће крушевачка топлана спремно ући и са становишта својих капацитета и са становишта својих постројења, а наравно и са становишта набавке свих потребних енергената”, оценио је министар Антић и подсетио да је ново руководство града Крушевца 2012. године наследило дуг у топлани већи од 7,5 милиона евра и застарелу технологију, тако да је било тешко и компликовано водити ово предузеће.

“До почетка грејне сезоне биће извршен ремонт оба гасна котла, та два гасна котла су снаге по 17.3 мегавата, биће извршен ремонт једног котла на угаљ снаге 35 мегавата и та три котла ће обезбедити потпуно редовно снабдевање топлотном енергијом највећег дела града који покрива ова топлана. До нове године ми ћемо извршити капитални ремонт и четврт котла, односно другог котла на угаљ снаге 35 мегавата, који ће дати додатну сигурност снабдевању топлотном енергијом”, поручио је министар Антић.

Крајем фебруара месеца ове године ЈКП “Градска топлана” обишао је и председник Републике Србије Александар Вучић и дао је подршку да се обезбеди 100 милиона динара из буџета Владе Републике Србије. али кад се ушло у реконструкцију и модернизацију, та средства су порасла на 350 милиона динара. Уз помоћ Канцеларије за управљање јавним улагањима и уз подршку Владе Републике Србије Крушевац ће добити модернизовану Топлану, која има једну од најнижих цена грејања.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x