“Балканска међа” пред варваринском публиком 02. априла

Инспирисан истинитим догађајем, филм који носи снажну мировну поруку против рата, дубоко ће дирнути сваког гледаоца на премијерној пројекцији у биоскопу “Варварин”. Пројекција филма “Балканска међа” заказана је за уторак 02. април, у терминима од 18:00 и 20:30 часова. Цена улазнице за ову пројекцију је 250 динара.

Балканска међа (Балканский рубеж) је руско-српска ратна драма у режији Андреја Вологина, посвећена тајној операцији преузимања аеродрома Слатина на Косову и Метохији током НАТО бомбардовања СР Југославије 1999. године. Ови догађаји су постали најопаснији за погоршавање односа између Русије и Запада још од Карипске кризе.

Радња филма је о малом одреду од 200 руских војника који су убачени у специјалну операцију на Косову и Метохији усред војног сукоба 1999. године. Суочавајући се са албанским разбојницима и војницима НАТО-а, храбри падобранци покушавају да задрже стратешки важан аеродром Слатина и спасу српске заробљенике, који имају трагичну судбину. Рус Андреј Шалатов има и лични мотив, његова девојка Јасна заробљена је од стране Албанаца због шверца органа.

Филм је фиктиван и заснован на истинитим догађајима, који су документовани. Сниман је у Београду, на обронцима Златибора, у Новој Вароши, Москви и на Криму и представља право уметничко дело, приказујући борбу добра и зла, али не у политичком, већ у уметничком смислу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x