Караван народне песме, игре и хумора у Дому културе у Стопањи

У сали Дома културе у Стопањи, на дан Светог Трифуна заштитника винара и виноградара, одржан је концерт народне песме, игре и хумора у организацији Удружења “Аутограм” из Трстеника, на иницијативу Савета Месне заједнице Стопања и приватних предузетника овог насељеног места, а под покровитељством Општине Трстеник, Народног универзитета Трстеник и МЗ Стопања.

Концерт који је овог пута организован под називом “Моје село, мој завичај! Нек оживи село моје, нек се опет песме поје!” реализован је са циљем оживљавања српских села, очувањем традиције, песме и игре, саопштено је из Удружења “Аутограм”.

Присутни су уживали у извођењу песама Лидије Бурмаз, Игора Павловића и Наташе Милосављевић, као и у наступу Душице Јовановић, Зорице Недељковић и Драгана Милосављевића Кице из Крагујевца, учесника популарног такмичења певача ветерана “Никад није касно”, уз пратњу све популарнијег народног оркестра “Моравци” из Трстеника. Програм је употпунио КУД “Прва Петолетка”, а својом духовитошћу глумци трстеничког позоришта су одушевили и насмејали све присутне у пуној сали Дома културе у Стопањи.

Удружење “Аутограм” упутило је захвалност иницијаторима за организацију овог лепог догaђаја Ненаду Милошевићу и Срби Ристићу на указаном поверењу, суорганизаторима и покровитељима Општини Трстеник, Народном универзитету и Савету МЗ Стопања, спонзорима “DrNenad Happydental Milosevic” из Стопање и пекари “Чарапанка” из Крушевца, као и донаторима на подршци у реализацији.

“Оставити осмехе на лицима људи, разгалити душу и оживети стара сећања, а младима дати наду да село живи и разлог да у њему остану, највећа је награда онима који се боре да се не заборави КО смо и одакле потичемо”, поручују из Удружења “Аутограм”

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x