Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља “Др Властимир Годић” у суботу и недељу

Дом здравља “Др Властимир Годић” организује бесплатне превентивне прегледе у суботу и недељу, 07. и 08. августа, у термину од 08 до 14 часова, обавестила нас је директорка ове здравствене установе др Јасмина Ракић. Грађани своје здравље могу проверити у суботу, 07. августа, код интернисте др Миливоја Петковића и у недељу, 08. августа, код гинеколога др Данијеле Милојковић Пантић, а лабораторија ће радити у недељу, 08. августа.

Акција се спроводи под покровитељством Министарства здравља, са циљем омогућавања боље контроле здравља и унапређења квалитета здравља, истиче др Ракић и наглашава да су прегледи бесплатни за све грађане, али и посебан позив упућује становницима општине Варварин који немају оверену здравствену књижицу, да се одазову овој акцији и да провере своје здравље.

Приликом превентивних здравствених прегледа, грађани ће имати прилику да обаве разговор са лекарима и, у случају потенцијалних симптома, др Петковић и др Милојковић Пантић ће их упућивати на одговарајуће специјалистичке прегледе, дијагностику и лечење.

Др Ракић наглашава да је главни циљ обухватити што већи број грађана, без заказивања, а посебно грађане без здравственог осигурања, јер су превенција и рано откривање болести један од водећих фактора за очување здравља становништва.

Овакве акције пре пандемије изазване корона вирусом биле су редовне, од 2017. године месечно су се организовале широм Србије, у Домовима здравља и здравственим центрима широм Србије, а након паузе од годину и по дана поново се кренуло са акцијом како би, пре свега грађани без оверене здравствене књижице, могли превентивно и бесплатно да провере своје здравље.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x