Бесповратна средства за самозапошљавање ове године искористило 20 предузетника

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић одржала је састанак са представницима крушевачке филијале Националне службе за запошљавање, а у вези Локалног акционог плана запошљавања (ЛАПЗ).

“За ову годину су планирана средства у износу од 15 милиона динара, 9 милиона динара је општина Варварин добила од Републике Србије на коришћење и 6 милиона су наша буџетска средства. На располагању нам је остало још 2.2 милиона динара, односно 450.000,00 динара намењених за јавне радове и 1.750.000,00 динара за субвенционисање послодаваца за запошљавање категорија теже запошљивих лица”, подсећа председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она истиче да је на састанку са представницима НСЗ направљен начелни договор да се неутрошена средства у износу од 2.2 милиона динара, а због великог интересовања у општини Варварин за програм самозапошљавања, где је искоришћен цео износ од 5 милиона динара намењен за тај програм, искористе за проширење истог.

“Ове године 20 корисника је кроз програм самозапошљавања добило средства, тако да ће још 8 или 9 корисника добити по 250.000,00 динара за самозапошљавање. С обзиром да смо на састанку закључили да су код нас људи више заинтересовани за програм самозапошљавања, у наредном периоду, односно кад будемо правили буџет за 2021. годину, предлог ће бити да се више средстава издваја за тај програм и спровођење јавних радова”, рекла нам је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x