По индексу перформанси општина Трстеник на трећем месту

Од 1. јануара ове године стартовало је такмичење у подстицању локалних самоуправа да се активно укључе у промоцију предузетништва у свом центру кроз промоцију националних и локалних програма подршке, као и у препознавању и истицању примера најбољих пракси у Србији, односно да подрже даље подсећање на оне охрабрујуће мере које дају најбоље резултате.

Ово такмичење градова и општинских првака предузетништва у овој календарској години, организовано је уз подршку Владе Републике Србије и Немачке развојне сарадње. На основу новооснованих привредних друштава и броја корисника мера без пореза и доприноса за почетнике у пословању, према подацима одређена метода 6:4 по утврђеном методу рангира се локална самоуправа.

На основу поменутих података направљен је индекс перформанси ради промоције предузетништва, који оцењује резултате постигнуте у локалној самобризи на скали од 0 до 100 општина Трстеник је на трећем месту по индексу перформанси са скоро 53,8.

То је још један доказ како успешно локална самоуправа реализује планиране активности кроз пројекте, ради се и гради на подручју целе општине, што грађани свакодневно могу видети у својим местима. Ово је несумњиво велики успех на овом такмичењу, сазнајемо од Милене Турк, председнице општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x