Честитка председнице општине Варварин поводом Дана државности Србије

Поводом Сретења – Дана државности Србије, честитку грађанима упутила је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић нагласивши да Србија данас слави празник слободе којим се обележава слободарска традиција српског народа.

“Данашњи дан славимо у част наших предака који су подигли Први српски устанак у Орашцу 1804. године, али и у част првом Уставу Кнежевине Србије проглашеним 1835. године у Крагујевцу, једном од најлибералнијих Устава тог времена”, подсећа се у честитки председнице општине.

Она је нагласила и да нас сећање на дане формирања модерне српске државе, на славне дане наше историје и на наше славне претке из прве половине 19. века обавезује да будемо истрајни на путу очувања слободе и у борби за што бржи и јачи напредак наше земље и наше општине, а ради сигурније будућности наше Србије.

“Борба коју данас водимо једнако је важна као и оне историјске, а то је борба за јаку економију, нова радна места, нове путеве, борба за сваког човека и сву нашу децу, борба за очување и борба за јачање угледа наше земље у свету. Будимо истајни на путу развоја и просперитета и наставимо да градимо државу у којој грађани живе достојанствено и безбедно, која памти и поштује своју прошлост и своје славне претке. Честитам вам Дан државности Србије”, поручила је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x