Богат програм културним и спортским садржајима поводом Дана општине Варварин

Овогодишњи програм поводом Дана општине Варварин биће веома богат културним и спортским садржајима, а сва дешавања поводом Дана општине биће организована у 4 радна дана, најављује председник општине Варварин Војкан Павић.

Према Павићевим речима, за 21. септембар заказан је турнир у кошарци који ће бити одржан на школском полигону у Варварину у преподневним сатима, а затим ће бити одржан и турнир у шаху. За 22. септембар заказан је турнир у малом фудбалу, док ће истог дана, са почетком од 18 часова, бити одржана и свечана академија поводом Дана Основне школе “Јован Курсула” када ће бити уручене и награде најбољим ђацима вуковцима и ђацима генерације са територије општине Варварин.

“Сматрамо да наше најбоље ђаке требамо награђивати да би стимулисали ту децу како би и даље наставила да раде и да се једног дана врате у Варварин и помогну својој општини да крене да се све више развија”, истиче Павић.

23. септембра, на Дан општине, прво ће бити одржана литургија у храму Успења Пресвете Богородице у Варварину у 08:00 часова, затим ће бити одржан помен страдалима у спомен парку на Саставцима и полагање венаца делегација.

“Од 11:00 до 11:30 биће обављен пријем гостију у згради Скупштине општине Варварин, док ће свечана седница СО Варварин почети у великој сали Опшинске библиотеке Варварин у 11:30 где ће бити додељена општинска признања и где ће се одржати пригодан програм”, најављује председник варваринске општине Војкан Павић и додаје да ће истог дана, са почетком од 21:00 бити одржан музички концерт поп групе Амадеус бенд.

За 24. септембар заказан је, већ традиционални, 8. по реду Етно фестивал који ће бити отворен у 12 часова и на коме се очекује већи број излагача, у односу на раније године, а према Павићевим речима, када је у питању културно уметнички програм до сада је пријављено преко 200 учесника.

“На 8. Етно фестивалу ће, поред изложбе народне радиности, старих заната и традиционалних јела, бити припремљани и котлићи са разноразним јелима, док ће посебно представљање имати и Месне заједнице са територије општине Варварин са пољопривредним произвођачима који ће представити своје производе, а све ће то оцењивати жири који ће сачињавати професори Угоститељско-туристичке школе из Врњачке Бање, док ће бити присутан и глумац Милија Вуковић који ће бити председник жирија”, објашњава председник Павић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x