Црвени крст Варварин уручио признања најактивнијим добровољним даваоцима крви

Традиционално, поводом Светског дана добровољних давалаца крви, у ресторану Спортског центра “Темнић” Црвени крст Варварин организовао је свечаност и том приликом су уручене Медаље, Захвалнице и Плакете вишеструким даваоцима крви као признање за њихову хуманост и неуморну подршку заједници.

Окупљенима се обратила секретар варваринског Црвеног крста Љиљана Арсић која је истакла важност добровољног давалаштва крви и захвалила свим присутним даваоцима на њиховом несебичном доприносу у спасавању живота, а затим су вишеструким даваоцима крви уручене заслужене Плакете. Овом приликом су посебно истакнути они даваоци који су остварили импресиван број донација током година, Плакете су уручене за 35 давања Зорану Тодоровићу, за 50 давања Зорици Симић и за 75 давања Добрици Митровићу.

Председник Скупштине општине Варварин проф. Саша Живадиновић захвалио се Црвеном крсту Варварин и свим волонтерима на хуманом и неуморном раду у корист свих становника општине Варварин и истакао важност даљег промовисања добровољног давалаштва крви, нагласивши да су добровољни даваоци прави хероји који спашавају туђе животе, а затим даваоцима уручио заслужена признања.

Обележавање Светског дана добровољних давалаца крви у Варварину било је прилика да се истакне храброст и хуманост грађана који су својим донацијама дали наду и спасили бројне животе. Њихов несебични допринос је светли пример солидарности и заједништва које карактерише ову локалну заједницу, а само једна доза крви може спасити чак три живота.

Зоран Тодоровић – 35 давања
Зорица Симић – 50 давања
Добрица Митровић – 75 давања
2 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x