Апел добровољним даваоцима крви, одржимо резерве крви оптималним

Редовна прва акција добровољног давања крви у овој години, у организацији Завода за трансфузију крви Ниш, предвиђена за понедељак, 01. фебруара биће одржана у Црвеном крсту Варварин у времену од 9 до 14 часова.

“У ситуацији у којој се налазимо у вези са COVID-19 инфекцијом, трансфузијско лечење мора бити континуирано и сигурно, а мора се узети у обзир да се може очекивати смањен број здраве популације које може дати крв и смањен одзив добровољних давалаца крви због утицаја јавно здравствених мера које се предузимају”, наводи се у саопштењу варваринског Црвеног крста и додаје се да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да одлажу због ситуације са корона вирусом.

У циљу спречавања преношења COVID-19 инфекције Црвени крст Варварин је за даваоце крви имплементирао додатне мере како би се обезбедиле довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

Већина мера су саставни део уобичајеног избора давалаца крви са изменама које имају за циљ само да појачају надзор у новонасталој ситуацији. Без обзира на актуелну ситуацију са COVID-ом и даље постоје велике потребе за крвљу која је многим нашим суграђанима једини лек који им помаже да сачувају своје здравље и животе.

“Црвени крст Варварин улаже напоре да сви ми солидарно и ове године одржимо резерве крви оптималним, а сада је најважније да додатно развијемо одговорност, дисциплину и солидарност, особине које су неопходне да би се сачували здравље и животи грађана наше општине, али и државе”, поручују из ове хуманитарне организације.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x