Темнић Инфо

Темнићки информативни портал

Завршена прва фаза дигитализације Општинске библиотеке Варварин

1 min read

Средствима добијеним током 2018. године од стране Министарства културе и информисања у Влади Републике Србије, путем конкурса “Градови у фокусу”, одрађена је реконструкција крова на згради Општинске библиотеке Варварин, замењен је под на бини, а завршена је и прва фаза дигитализације ове установе.

Према речима Зорана Карића у оквиру прве фазе дигитализације обезбеђено је ново 3Д биоскопско платно, као и комплетно озвучење за потребе биоскопа и Општинске библиотеке, док је за другу фазу дигитализације предвиђена замена старог пројектора новим за чију набавку ће ова установа учествовати на неком новом конкурсу.

“У оквиру овог пројекта извршена је и хидроизолација па је проблем који смо имали са прокишњавањем саниран тако да, што се тиче самог објекта Општинске библиотеке остаје нам само да фасаду средимо и да на још неком конкурсу учествујемо како би средили и столарију како би могли да постигнемо онај степен енергетске ефикасности који је потребан за функционисање ове установе”, истиче Карић.

No Thoughts on Завршена прва фаза дигитализације Општинске библиотеке Варварин

Оставите коментар