Завршена прва фаза дигитализације Општинске библиотеке Варварин

Средствима добијеним током 2018. године од стране Министарства културе и информисања у Влади Републике Србије, путем конкурса “Градови у фокусу”, одрађена је реконструкција крова на згради Општинске библиотеке Варварин, замењен је под на бини, а завршена је и прва фаза дигитализације ове установе.

Према речима Зорана Карића у оквиру прве фазе дигитализације обезбеђено је ново 3Д биоскопско платно, као и комплетно озвучење за потребе биоскопа и Општинске библиотеке, док је за другу фазу дигитализације предвиђена замена старог пројектора новим за чију набавку ће ова установа учествовати на неком новом конкурсу.

“У оквиру овог пројекта извршена је и хидроизолација па је проблем који смо имали са прокишњавањем саниран тако да, што се тиче самог објекта Општинске библиотеке остаје нам само да фасаду средимо и да на још неком конкурсу учествујемо како би средили и столарију како би могли да постигнемо онај степен енергетске ефикасности који је потребан за функционисање ове установе”, истиче Карић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x