Акција Општинске библиотеке Варварин “Прочитај па поклони”

Поводом Међународног дана књиге за децу Општинска библиотека Варварин организује акцију поклањања дечијих књига под називом “Прочитај па поклони” која ће трајати до 29. марта 2019. године.

Из ове установе културе подсећају да је Међународни дан књиге за децу установљен давне 1967. године с циљем да се деци пошаље порука о магији књижевног надахнућа и о важности развијања љубави према писаној речи. Дан књиге за децу прославља се на дан рођења Ханса Кристијана Андерсона, творца многих бајки и песама које су обележиле детињство многих генерација широм планете.

Тим поводом Општинска библиотека Варварин организује акцију поклањања дечијих књига са циљем повећања фонда књига за дечије одељење Општинске библиотеке и популаризације читања код млађих генерација.

Општинска библиотека Варварин позива све заинтересоване грађане да се прикључе акцији и малим хуманим гестом помогну повећању књижевног фонда дечијег одељења. За најактивније одељење и веће појединачне дародавце библиотека је осмислила пригодне поклоне изненађења.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x