Додељена Видовданска признања награђеним ученицима

Поводом Дана града – Видовдана, у холу зграде Градске управе у Крушевцу у петак су додељене традиционалне награде најбољим ученицима основних и средњих школа са територије града. Признања су уручили градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић, помоћник градоначелника за спорт и омладину Предраг Миленковић и председник Комисије за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца, Јелена Николић.

Ради се о ученицима основних и средњих школа који су из појединих наставних предмета освојили прво место на окружним такмичењима, као и ученицима музичке школе “Стеван Христић”, за освојену једну од прве три награде на републичким и међународним такмичењима која су прописана Календаром такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије за школску 2019/2020. годину.

Правилником о критеријумима за коришћење средстава за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца прописано је да ће се изузетно у школској 2019/2020. години, наградити једном књигом, ученици основних и средњих школа, који су освојили прво место на окружним такмичењима из наставних предмета прописаних Клендаром такмичења, а ученици музичке школе “Стеван Христић” за све нивое такмичења која су реализована.

Награде су дипломе и књиге “Аутобиографија Николе Тесле и Михајла Пупина”, које је добило 119 ученика са укупно освојених 120 награда. Прво место на окружном такмичењу освојило је 70 ученика, а једно од прва три места на републичким и међународним такмичењима је освојило 49 ученика основне и средње музичке школе “Стеван Христић”.

Добитницима се захвалила и пожелела још много успеха у животу и даљем школовању градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, а у музичком програму је учествовао ученик 6. разреда основне школе “Стеван Христић”, виолиниста Петар Стојановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x