Донација Републике Пољске трстеничком Дому здравља

Амбасадор Републике Пољске у Србији, његова екселенција Рафал Перл посетио је Трстеник и Дом здравља “Др Сава Станојевић” и том приликом предао вредну донацију, најмодернији гинеколошки сто за прегледе трудница и жена са инвалидитетом. Том приликом Амбасадор Перл је потписао и уговор о финансирању развојног пројекта трстеничког Дома здравља са диекторком ове установе др Жаклином Ристић.

“Овом донацијом смо Трстенику дали мали допринос у модернизацији ове здравствене установе. Србија и Пољска дуже времена имају добру сарадњу на највишем политичком нивоу и због тога је важно да имамо конкретизацију наших добрих односа. Ми тренутно у Србији финансирамо шест пројеката, у фокусу су нам здравство, образовање и заштита животне средине, а пријатељски односи наших двеју земаља одразили су се и подршком пројекту “Једнаке могућности за лекарски преглед свих девојака и жена”, са фокусом на особе са инвалидитетом, исто тако и за старије жене превенцијом до здравља”, истакао је Амбасадор Републике Пољске у Србији Рафал Перл.

Председница општине Трстеник Милена Турк, директорка Дома чдравља “Др Сава Станојевић” др Жаклина Ристић и начелница Службе за здравствену заштиту жена др Драгица Гочанин Пејчић захвалиле су Републици Пољској на овој вредној донацији.

“У наш Дом здравља стигао је гинеколошки сто који ће омогућити доступну здравствену заштиту пацијенткиња са инвалидитетом, што нас посебно радује јер се десило уочи Међународног дана особа са инвалидитетом.Морам да напоменем да је у току уградња посебног лифта за особе са инвалидитетом, а како би им лечење било приступачније”, рекла је председница општине Трстеник МиленаТурк.

Након потписивања уговора, Амбасадор Републике Пољске у Београду, његова екселенција Рафал Перл је са сарадницима обишао Службу за заштиту жена где их је начелница ове Службе др Драгица Гочанин Пејчић упознала са условима и начином рада у овој Служби.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x