Др Виолета Лутовац Ђурђевић заменица председника Одбора за здравље и социјалну заштиту СКГО; Варварин домаћин наредне седнице Одбора

Конститутивна седница Одбора за здравље и социјалну заштиту Сталне конференције градова и општина (СКГО) организована је у Сокобањи, уз учешће чланова Одбора из 16 градова и општина. Седницом, која је организована у хибридном формату, председавао је др Миодраг Николић, председник општине Сокобања и председник Одбора.

Скуп је отворио Марко Томашевић, заменик генералног секретара СКГО за заступање који је поздравио чланове Одбора и пожелео им срећу у наступајућем раду. “Одбор за здравље и социјалну заштиту је један од осам одбора Сталне конференције градова и општина, а реч је о телима наше организације која покрећу кључна питања и иницијативе које заједно потпомажу реформске процесе. Кроз рад Одбора подижемо капацитете локалних самоуправа и уједно јачамо кредибилитет СКГО као организације”, рекао је Томашевић.

У уводном делу седнице Одбор је и званично конституисан, а за заменика председника Одбора изабрана је др Виолета Лутовац Ђурђевић, председница општине Варварин. Она је предложила да наредна седница Одбора буде одржана у Варварину, што је од стране чланова Одбора усвојено. Др Владица Димитров, претходни председник Одбора за здравље и социјалну заштиту, у краћем излагању изнео је ретроспективу рада овог тела у претходном периоду.

Завршни део скупа био је посвећен заједничким темама – бањском туризму и сфери школског спорта. Слађана Грујић, програмска директорка СКГО за локални економски развој, изнела је детаље истраживања СКГО и почетна сазнања у области бањског туризма, док је Јасмина Танасић говорила о могућностима за унапређење школског спорта у градовима и општинама Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x