Драган Чабрић председник Општинске организације резервних војних старешина у Варварину

У сали Скупштине општине Варварин одржана је Оснивачка скупштина Општинске организације резервних војних старешина Варварин на којој је усвојен Статут и усвојени сви програми. Оснивачкој скупштини ове организације у Варварину присуствовао је и Начелник Центра Министарства одбране потпуковник Мане Наранчић, као и представници Гарнизона Крушевац мајор Бранислав Митић и мајор Аца Трифуновић.

Председник Градске организације резервних војних старешина Крушевац Марко Јеремић је за Темнић.Инфо изјавио да је Статут Општинске организације у Варварину усклађен са Статутом Савеза резервних војних старешина Србије и истакао да је на Оснивачкој скупштини Општинске организације резервних старешина општине Варварин једногласно изабран Драган Чабрић за председника ове организације, који ће да води организацију у наредном мандату.

Драган Чабрић, председник Општинске организације резервних војних старешина Варварин

“Општинска организација резервних војних старешина у Варварину је постојала и раније и то је била врло добра организација, али законом о Удружењима када се изменила регистрација, није се пререгистровала на време и зато је та организација престала са радом. Рачунам сад, са новим председником и са људима из одбора који су изабрани данас да ће та организација да се оживи и да врати свој имиџ који је имала некад”, поручио је Јеремић.

Говорећи о историјату ове организације Јеремић је подсетио да је Организација резервних војних старешина основана још 15. септембра 1919. године, на годишњицу пробоја Солунског фронта. Тада је формирано Удружење резервних војних официра и ратника из разлога што је 15. септембра на пробоју Солунског фронта учествовало 80% резервних официра и подофицира и та организација од тада ради непрестано у континуитету. Први председник тадашње организације био је Војвода Степа Степановић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x