Весна Вељовић Милосављевић: У току реализација пројекта “Помоћ у кући”

Удружење “Женска иницијатива”, којим успешно координира Весна Вељовић Милосављевић, наставља хумани пројекат “Помоћ у кући” у сарадњи са Националном службом за запошљавање, Центром за социјални рад, Црвеним крстом и патронажном службом Дома здравља “Др Сава Станојевић” на подручју трстеничке општине. Овим пројектом обухваћено је 27 корисника, старих, болесних и инвалидних лица, којима адекватну помоћ пружа 7 геронто домаћица.

“Оваквих лица којима је помоћ заиста преко потребна је велики број. Ми нисмо у могућности да свима изађемо у сусрет јер нема веће финансијске подршке. Корисницима који су укључени у пројекат адекватне услуге свакодневно пружа 7 геронто домаћица које су на евиденцији НСЗ у селима Пољна, Оџаци, Дубље, приградском насељу Осаоница, док три геронто домаћице покривају град Трстеник”, истиче координатор активности у Удружењу “Женска иницијатива” у Трстенику Весна Вељовић Милосављевић и додаје да су геронто домаћице плаћене, имају здравствено и социјално осигурање и обавезне су да пружају свакодневно услуге корисницима у наредна три месеца, колико траје пројекат.

Геронто домаћица Миланка Ивановић из Дубља и корисник Пројекта “Помоћ у кући” Љубинка Ивановић.

“Од почетка ове године имамо пројектне активности од Министарства за рад, као и од Организације “Каритас” Европске уније. Очекујемо и конкурс од општине Трстеник где се добијају наменски трансфери, између осталог и за услугу “Помоћ у кући”. У склопу поменутог пројекта Министартва за рад 6 геронто домаћица су нам на терену и за ову услугу је велико интересовање, али је мали број геронто домаћица и конкурса да све то покријемо”, објашњава Весна Вељовић Милосављевић.

Она додаје да корисници траже да ове услуге трају дуже времена, што за сада то није могуће, али можда буде оствариво у наредном периоду и наглашава да су у до сада спроведеним пројектима њихове контроле на терену показале да су корисници задовољни квалитетом пружених услуга.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x