Епидемиолошка ситуација се погоршава, у општини Варварин још 11 људи позитивно на COVID-19

Између два извештаја Завода за јавно здравље (ЗЗЈЗ) Крушевац потврђено је 83 нових случајева инфекције вирусом SARS-CoV-2 и то 43 код лица са територије града Крушевца, 16 у општини Трстеник, 11 у општини Варварин, 7 у Александровцу и 6 у Брусу. У општини Ћићевац данас нема нових случајева инфицирања корона вирусом.

Од почетка пандемије до данас од болести COVID-19 у Расинском округу оболео је укупно 21.931 становник и то 11.520 са подручја града Крушевца, 4.043 из општине Трстеник, 3.139 у Александровцу, 1.398 у општини Варварин, 934 у Ћићевцу и 897 у општини Брус.

Број новоинфицираних константно расте последњих дана у целој Србији, али и у Расинском округу, док је сам вирус највероватније мутирао тако да је врло могуће да је и у Расинском округу присутан Делта сој који има бржу вируленцију.

Када је у питању вакцинација, држављани Републике Србије могу од уторка 17. августа у Домовима здравља широм Србије примити и трећу (бустер) дозу вакцине. Трећа доза се препоручује особама код којих је прошло шест месеци од давања друге дозе, без обзира на врсту вакцине коју су примили, док предност имају особе са имунодефицијенцијама и стањима имунопресије, примаоци трансплатаната коштане сржи и солидних органа, особе на хемодијализи, особе старије од 70 године, особе старије од 60 година које стално бораве у домовима за стара лица и другим установама социјалне заштите, као и здравствени радници.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x