Етно фестивал у Варварину посвећен неговању културе и традиције нашег народа

У пешачкој зони у центру Варварина, у оквиру програма поводом обележавања Дана општине Варварин, одржан је 8. по реду Етно фестивал на коме се, у културно уметничком програму, представило преко 200 учесника, док се у такмичарском делу, у разним категоријама, представило преко 60 етно удружења, као и организација, образовних установа, Месних заједница, винарија…

Фото: Н.Петровић

Председник општине Варварин Војкан Павић поручио је да је ова манифестација посвећена неговању културе и традиције нашег народа и, као таква, успела је да и ове године окупи велики број излагача и извођача у пратећем културно-уметничком програму.

Фото: Н.Петровић

“Да би овај фестивал био што бољи и велики, свој допринос дали су и основне школе, месне заједнице, удружења, јавна предузећа и установе, пољопривредни произвођачи који су овом приликом представили све своје производе, као и посетиоци манифестације који имају прилику да, уз дегустацију јела припремљених по старинским рецептима и пића, уживају у културно уметничком програму”, истакао је Павић додавши да му је велико задовољство што је на фестивалу био присутан и велики број најмлађих, као и осталих посетилаца што говоре да је Варварин из године у годину све бољи домаћин.

Фото: Н.Петровић

Рад и умеће излагача на 8. Етно фестивалу оцењивао је жири који су чинили глумац Милија Вуковић, директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин, представник Општинске управе Драгош Бегуш, као и професори Угоститељско-туристичке школе у Врњачкој Бањи Данијела Рсовац и Дарко Мартиновић.

Фото: Н.Петровић

Према одлуци жирија награду за најбољи штанд освојила је ОШ “Мирко Томић” из Обрежа, најбољу презентацију је приказала ОШ “Свети Сава” из Бачине, док је Општинска управа Варварин освојила посебну награду ван категорије, а Средња школа Варварин награду за најлепши штанд.

Фото: Н.Петровић

Покровитељ ове манифестације је општина Варварин, док су учешће у организацији узеле све јавне установе и предузећа у општини Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x