Филм “Тома” у биоскопу Варварин 28. и 29. октобра

Најновије остварење домаће кинематографије, импресионистички портрет непоправљивог боема и краља кафана Томе Здравковића, филм “Тома” редитеља Драгана Бјелогрлића који је до данас у биоскопима широм Србије погледало више од 600.000 гледалаца, варваринска публика моћи ће да погледа премијерно у свом биоскопу 28. и 29. октобра.

Пројекције су заказане за 15:00, 18:00 и 21:00 час, карте, чија је цена 350 динара, већ су у продаји и могуће је купити их у Општинској библиотеци Варварин, а због превентивних епидемиолошких мера капацитет варваринског биоскопа биће смањен за 50 процената, тако да је најбоље на време резервисати своје место.

Филм “Тома” приказује саме почетке великог српског и југословенског уметника Томе Здравковића (Милан Марић), баш као и врхунац славе овог боема, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, али и однос са великим бројем пријатеља које је имао у уметничком миљеу Југославије. Поред Томе, кроз филм пратимо животе познатих уметника тог времена – Зорана Радмиловића (Радомир Николић), Мике Антића (Марко Јанкетић), Тозовца (Иван Зекић), Цунета (Небојша Илић), Лепе Лукић (Оливера Бацић), итд.

Ово је биографска прича о Томи Здравковићу, човеку кога не памтимо само по његовим песмама, већ као и једног великог боема – по понашању и у души. Филм прати две линије радње – 1991. године пратимо однос Томе и доктора који започиње лечење Томе и како се то познанство претвара у пријатељство. Друга линија прати Томин живот – од детињства у Печењевцу, преко познанства са Силваном Арменулић (Тамара Драгичевић) које ће пресудно утицати на његову каријеру и приватни живот, достизања неслућене висине популарности али и дна живота.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x