ФК Слога Ћићевац: “Мало место и у њему све се зна”

На крају, по многима, успешне сезоне ФК Слога из Ћићевца, члан зоне Запад, одржала је крајем године прославу поводом 90 година постојања клуба. У лепом амбијенту ресторана Спортског центра одржана је пригодна прослава којој је присуствовао и председник општине Ћићевац Златан Кркић као и многобројне званице из света политике и спорта, спонзори и многи други. Наш портал писао је крајем 2016. године о томе.

Али само неколико дана после тога, група ветерана организовала је своју прославу поводом 90 година клуба где су на свечаној академији у Дому културе у Ћићевцу подељене захвалнице заслужнима, а академији су приствовали и председник Скупштине општине Ћићевац и потпредседник општине Ћићевац, док на овој прослави нису били присутни званичници ФК Слога, као ни председник општине Златан Кркић.

Наш угледни колега Предраг Јанев описао је прославу 90 година Слоге кроз ову академију за Спортски журнал, што је био још један од разлога да се саопштењем огласи руководство Слоге, које преносимо у целости.

“Због прозивки упућених од стране појединих ветерана на адресу ФК Слога из Ћићевца, обраћамо се овим путем. “Мало место и у њему све се зна!”

Ћићевац је мање место и у њему се све зна и не обраћамо се због наших мештана, јер су они свесни свега, већ због спортске јавности која чита ваш лист (Спортски журнал). Руководство клуба је прозвано путем вашег листа 30.12.2016. године од стране мале групе ветерана, који се могу избројити на прсте једне руке, да су на прославу нашег јубилеја поводом 90 година постојања ФК Слога из Ћићевца, позвани гости били политичке природе. То је апсолутно нетачно јер, као што рекосмо мање смо место и у њему све се зна, су при позивању били искључиво спортски критеријуми зато што су међу гостима били и они који су политички неистомишљеници и наравно да је могло бити и више званица, јер историја клуба је дуга, али из сваке структуре смо позвали по неколико гостију и то из групе ветерана, из групе највернијих навијача и симпатизера, пар званица из ФСРО, ФСРИС, ФСО и ССОС и садашње играче, јер у кризном времену наш јубилеј смо прославили у најскромнијим условима.

Прашину је подигло пар ветерана, које није заболело то што није било минута ћутања за двојицу преминулих ветерана који су преминули прошле и претпрошле године, као што су изговорили вашем дописнику Спортског журнала, већ то што нису позвани на прославу. У тој групици највише је предњачио Зоран Бабић – Спира, који је и јавно у вашем листу прозвао власт, руководство и играче. Зоран Бабић је оставио траг као играч ФК Слоге из Ћићевца, имао је чудновату леву ногу, али чим је прешао у редове ФК Липа показао је и друго лице и оставио још дубљи траг. На утакмици против ФК Слога, као играч ФК Липа, у Бачини где је Липа била домаћин, када је постигао погодак скинуо је шорц и тако прославио погодак према ћићевачком публиком. На свакој утакмици сада када гледа омаловажава и псује Управу и играче, како наше тако и играче из Крушевца. Поставља се питање, да ли таквог ветерана треба позвати на прославу? Наш одговаор је НЕ!

“Садашња гарнитура играча се бори за место у екипи у страначким просторијама” – изјавио је горе поменути, што апсолутно није тачно. Велика већина играча није политички активна, а има и играча из Крушевца који такође немају политичку повезаност са нашом локалном политиком, па опет, власт није вршила притисак на то ко ће да игра, а ко не, већ наступају они који по мишљењу тренера наступају.

И на крају, Зоран Бабић није компетентан да говори о томе како играчи треба да изборе место у екипи јер је као тренер радио буквално у сваком клубу у нашој околини и у сваком клубу добијао отказе после пар кола, што доказује његову стручност.

Клуб се о овој теми више неће обраћати јавности.

Извињавамо се што из објективних разлога нисмо присуствовали академији, пре свега председник клуба који је био службено спречен.

На крају се захваљујемо ветеранима, потпредседнику општине Ћићевац и председнику Скупштине општине на дивној академији, која је још више увеличала наш јубилеј.

Посебно се захваљујемо нашем председнику општине Ћићевац Златану Кркићу који већ дужи период брине о нашем клубу да будемо што успешнији.

СПОРТСКИ ПОЗДРАВ,
Александар Петковић”

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x