ФК Темнић 1924: “Жалимо због инцидента са навијачима Тимока, али кривица није наша!”

Поводом немилих догађаја који су се десили на утакмици ФК Темнић 1924 – ФК Тимок, у 60. минуту утакмице одигране у недељу у Варварину, огласио се саопштењем ФК Темнић 1924. “Са ФК Тимоком имамо и увек смо градили добре односе, а тако је било и овога пута. Госте (играче и руководство клуба на челу са ген. секретаром клуба Драганом Пауновићем) дочекали смо у складу с поштовањем имена, традиције и пријатељских односа. Од стране МУП-а нисмо добили никакво обавештење о организованом доласку навијача из Зајечара, како се то ради у овим приликама, нити од организатора такмичења ФС РИС-а” поручују из ФК Темнић 1924.

“Пре састављања протокола, представник ФК Тимока Драган Пауновић, у присуству делегата Небојше Поповића, нам је рекао да су они службеника ФС РИС-а Стефана Цветковића обавестили да ће у Варварин водити навијаче и да је он требао да нас обавести, што наравно не ради ФС РИС већ полиција која, на пример, нас редовно контактира када идемо на гостовања и проверава да ли водимо навијаче са собом. Напомињемо, да смо знали да долази организована група навијача она би била смештена на Истоку, као што смо то увек радили у простору за гостујуће навијаче и где немају додира са домаћом публиком. Пре утакмице комесар за безбедност, како то увек радимо, Зоран Станкић удаљио је сва лица из ограђеног дела терена која нису била у протоколу. Утакмица је почела и имала веома миран ток без обзира што се играло брзо, са доста фаулова, али фер и коректно. У 43. минуту на главној капији се појављује група навијача Тимока која покушава да уђе и у томе им помаже председник нашег клуба Дарко Бранковић који их на стадион пушта бесплатно уз договор “Певајте, навијајте, дерите се колико хоћете само ништа у терен не убацујте и играче не дирајте”.

У том тренутку ту је присутна и патрола ПС Варварин. И заиста, чула се песма навијача Тимока и навијање, али у 60. минуту долази до немилих догађаја. Наиме, близу аут линије скраћени корнер по десној страни изводио је наш играч бр. 8 Никола Рајковић, у том тренутку један од навијача гостију повукао га је за дрес и ударио. Реаговала је наша редарска служба и навијаче Тимока удаљила са стадиона приликом чега је између домаћих и гостујућих навијача дошло до кратког физичког обрачуна. Ипак, после енергичне акције МУП-а и наше редарске службе, присталице Тимока су удаљене са стадиона” наводи се у саопштењу и додаје да ту није крај проблема, “гостујући навијачи са улице засипају камењем публику у Варварину, па тако један камен пролази тик поред главе дечака од 10 година, док други погађа угледног варваринског кројача Петковића, који због тога тражи лекарску помоћ.” каже се у саопштењу Темнића 1924.

“На крају разочарење, делегат утакмице Небојша Поповић у протокол ставља да је организација утакмице због тог детаља слаба, не водећи рачуна да најаву доласка навијача нисмо имали и да овај инцидент нисмо изазвали. Немамо ништа ни против неких функционера ФК Тимок који нису били у протоколу, а који су нам претили својом моћи, да ли у политици, полицији или већ где… не знамо! Наше је и даље да играмо фудбал и то говоре и резултати. Темнић је први на табели српсколигашког Истока са 7 бодова испред најближег пратиоца” закључују у овом клубу и додају да су у ПС Варварин добили информацију да је МУП Зајечар послао телекс ПС Варварин да на утакмицу стижу само играчи и вођство пута, све до 43. минута када се испред стадиона појавио комби са натписом ФК Тимок и истоварио навијаче из Зајечара.

“На крају, не желећи да реметимо добре односе са клубом из Зајечара, молимо надлежне органе да утврде ко је крив што ФК Темнић 1924 није добио обавештење да у Варварин долази организована група навијача, пре свега у циљу да се овакви пропусти више не дешавају” стоји у саопштењу ФК Темнић 1924.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x