Горан Триван: Еколошке стандарде подићи на виши ниво

Министар заштите животне средине Горан Триван данас је свечано отворио реновинари Пионирски парк у Крушевцу и том приликом је најавио да ће се у наредном периоду трудити да са својим тимом еколошке стандарде подигне на виши ниво истакавши да ће део тог посла бити и заштићена природна добра.

“Данас овде имамо један делић такозваних заштићених добара, а ви имате један диван парк који је дочекао тренутак да буде уређен и у њега ће се још улагати, биће још лепши. То јесте парадигма везе човека са природом и наше неодвојиве судбине са природом”, поручио је Триван и нагласио да је у протеклих 100 дана рада Владе Републике Србије Министарство за заштиту животне средине прогласило неколико заштићених природних добара на површини од преко 80 хиљада хектара, што у односу на целу површину у Србији износи повећање од 1%.

Фото: Љ. Обрадовић

Министар је истакао и да је то један велики успех с тиме што је планирано да до 2020. године треба да износи 10% и најавио нова улагања и инвестирања у ову област додавши да је Министарство урадило добар део посла у првих 100 дана.

“Активирали смо и створили предуслове за коначно функционисање Зеленог фонда и урадили читав низ других ствари, укључујући и разговоре са иностраним потенцијалним инвеститорима и већ од сутра долази велика политичко – привредна америчка делегација са жељом да инвестира у животну средину у Србији”, нагласио је Триван и додао да Министарство очекује огроман посао.

Фото: Љ. Обрадовић

“Инвестирање у животну средину у Србији се мери цифром од отприлике 15 милијарди евра на рок од 20 до 30 година и пуно тога треба да урадимо, а и ово је прилика да нашој јавности кажемо да је животна средина јако важна”, поручио је Министар за животну средину Горан Триван.

Пројекат реконструкције Пионирског парка урадило је ЈП за урбанизам и пројектовање Крушевац, новац је обезбеђен из буџета града Крушевца, а радове су изводили предузеће “Крушевацпут” А.Д. и ЈКП “Крушевац”, док су, поред великог броја Крушевљана, свечаном отварању Пионирског парка присуствовали и директор Безбедносно информативне агенције (БИА) Братислав Гашић, као и градоначелник Крушевца Драги Несторовић.

Фото: Љ. Обрадовић
0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x