Успешна реализација пројектних активности у Трстенику

У сарадњи са Министарством привреде Републике Србије, локална самоуправа успешно реализује планиране пројектне активности како у граду тако и у селима трстеничке општине. До сада је асфалтирано неколико путних праваца, а после Божуревца асфалтиран је и пут Дубље-Попина у дужини од 900 метара. Радове изводи предузеће “Техноградња”, док је ову деоницу, као и остале до сада, обишао председник општине Трстеник Александар Ћирић.

“Према одобреном пројекту радимо три путна правца међу којима је и овај од Дубља до Попине, радимо по фазама па ћемо идуће године да наставимо реализацију пројекта од Попине према Брезовици, односно Стублици. Поменуте деонице су у лошем стању тако да више не вреди крпити ударне рупе јер се нове отварају, а на овом путном правцу се налази око 1000 домаћинстава. У току су и припреме за асфалтирање трећег путног правца који је у склопу поменутог пројекта, од Мале Сугубине до Риљца у дужини од 1.500 метара”, рекао је приликом обиласка ових радова Ћирић и истакао да је то динамика која је зацртана у овој грађевинској сезони.

Мештани су задовољни ангажовањем локалне самоуправе у решавању проблематике у инфраструктури, која није дуже времена била активирана од стране претходних власти у општини Трстеник.

“Ја се овом приликом захваљујем у име свих мештана четири села локалној самоуправи која је препознала наше проблеме и почела да реализује пројектне активности. Мештани су дуже времена чекали да се овај пут, после крпежа, најзад доведе у нормално стање како би се брже и безбедније путовало до околних места. Сада је друга ситуација, а надамо се да ће се радови даље наставити у идућој години на путном правцу Попина-Брезовица-Стублице”, истиче председник МЗ Попина Љубомир Крњинац.

Додајмо на крају и информацију да радници погона ЕД Врњачка Бања поред пута од Попинске реке према Дубљу и Попини постављају бетонске стубове и каблове као и уличну расвету како би ова деоница пута била осветљена, а жице и дотрајале бандере биле замењене јачим стубовима и квалитетнијим преносом струје кабловима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x