Горан Триван: Подршка општини Варварин у решавању кључних еколошких проблема

Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима одржао је данас састанак са представницима општине Варварин, које је предводио председник општине Војкан Павић. Састанак је посвећен актуелним питањима заштите животне средине у нашој Општини, а састанку су присуствовали и председник СО Варварин Драгољуб Станојевић и начелница Општинске управе Гордана Петровић.

На састанку су посебно издвојена питања реализације започетих пројеката у вези с управљањем отпадом и пречишћавањем отпадних вода на територији општине Варварин, док је министар Триван изразио подршку Општини у решавању кључних еколошких проблема који битно опредељују квалитет живота становника Варварина.

“За заштиту животне средине, мањим локалним самоуправама често недостају средства, али и стручни капацитети за израду пројектно-техничке документације која је предуслов у решавању еколошких питања као што је управљање отпадом и пречишћавања вода. Министарство је у потпуности отворено и на располагању за сваку помоћ локалним самоуправама, уз отворену правовремену двосмерну комуникацију” нагласио је министар у разговору.

“Министарство заштите животне средине ће се посебно ангажовати на стручној помоћи локалним самоуправама како би се успешно избориле са озбиљним еколошким проблемима. Истовремено, од великог је значаја и када се општине као што је Варварин залажу за пројекте заштите животне средине и имају визију”, додао је Триван и закључио да ће од упорности и агилности општина зависити и брзина реализације пројеката.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
trackback

[…] je u Varvarinu ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima opštine. Sastanak je kao temu imao aktuelna pitanja zaštite životne sredine u […]

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x