Виолета Чолаковић: Грађани укључени у доношење одлука

У организацији Швајцарске агенције за развој и сарадњу – СДЦ, Међународне менаџерске групе – ИМГ и организације “PARTNER Solutions”, у Хотелу “Александар” у Нишу одржан је семинар на тему “Израда акционих планова за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину”. На семинару су учествовали заменица председника општине Варварин Виолета Чолаковић и шеф кабинета председника општине Душан Драгичевић.

По речима заменице председника Виолете Чолаковић, циљ овог дводневног семинара био је наставак сарадње у плану приближавања грађана у доношењу одлука, као и израда Акционих планова, док је циљ радионица био што већа отвореност јединица локалних самоуправа према грађанима, а одрађена је и пројекција нацрта Акционог плана.

На семинару су представљени и примери добре праксе у области унапређења партиципације грађана, а представљена су и искуства Неготина, Сокобање и Великог Градишта на реализацији пројекта “Општински економски развој у источној Србији”, док су представљене и идеје за веће укључивање грађана у процесе доношења одлука на локалном нивоу.

Заменица председника Виолета Чолаковић истиче да је општина Варварин већ отворена према грађанима, као и да су грађани наше општине укључени у доношење одлука подсетивши да председник општине Војкан Павић са сарадницима већ више од годину дана обилази сва насељена места наше општине где се организују зборови грађана. Такође, све одлуке које се доносе грађани у сваком тренутку могу погледати на званичном сајту општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x